Happy New Life!

by

Mijn jaar is voorbij. Nou ja, het Chinese jaar dan, het jaar van het Paard. Ik ben nooit van de goede voornemens met Oud & Nieuw. Maar vorig jaar, op 31 januari, toen het jaar van het Paard begon, vond ik het een mooie tijd om eens flink met en voor mezelf aan de slag te gaan.

En daar was het ook wel tijd voor. Jarenlang ben ik aan de slag geweest voor een ander. Ja, ook wel voor mezelf, maar niet 100%. Het zit ook niet helemaal in mij, om eerst aan mij te denken. Altijd eerst voor een ander. Dat heb ik eens op mijn eigen harde schijf geschreven en daar heb ik me trouw aan gehouden. Wat vaak resulteerde in een malaise voor mezelf. Verkeerde keuzes, lichamelijke klachten, verloren tijd, weinig tot geen energie.

Afgelopen jaar ben ik aan de slag gegaan om die harde schijf eens op te schonen. Want ja, dat doe je dan wel met je computer en de mediabox. Maar ik kan je vertellen, die van mij was ook aardig vol, her en der best vervuild.

En wanneer je opruimt, creëer je meteen ruimte. Ruimte voor nieuwe ideeën. En nog mooier, daar bleef het niet bij. Het worden concrete plannen.

Zo heb ik dus de ruimte gecreëerd om een opleiding te gaan volgen als integraal leefstijlcoach. Een opleiding waarbij je niet alleen leert om anderen te begeleiden binnen diverse processen. Maar hier begon mijn eigen harde schijfopruiming pas echt. Een prachtig jaar, samen met hele leuke, lieve en hardwerkende studenten. En hoe mooi is het om aan het eind van het jaar van het Paard mijn diploma te mogen ontvangen.

Daarnaast ben ik meer gaan ondernemen. Op pad gaan, ontmoetingen met mensen waar ik jaren al contact mee had via sociale media. Maar die ik nu IRL (in real life) heb mogen ontmoeten. Veel inspiratie opgedaan en veel motivatie gekregen om dit door te zetten.

Het ondernemen heb ik ook letterlijk genomen. Sinds 1 januari jl. ben ik ondernemer! Ik ga mijn eigen praktijk als integraal leefstijlcoach opstarten.

Ik ben twee dagen minder gaan werken bij Vos Techniek. Ik dacht altijd dat het niet kon. Maar dat was ook een software-verhaal. En het coachen geeft mij zoveel energie en ik help mensen op een manier die ook voor mij goed is. Dus ik voelde het vertrouwen om de stap te nemen. En gelukkig gaf Mike mij dit vertrouwen ook en steunde mij hierin. Want ook dat maakt dat je iets gaat doen.

En hoe mooi is het dan ook dat Vos Techniek hierin akkoord gaat. Dat komt ook niet overal voor. Het persoonlijke aspect in ondernemen is hierin heel belangrijk. En dat is ook waarin ik altijd gelooft heb, dus misschien heb ik deze ruimte ook wel voor mezelf gecreëerd.

Dus nu ben ik aan de slag met allerlei dingen. Nadenken over wat ik wil, wat ik ga bieden en hoe ik het allemaal op de markt ga zetten. Wat ik nog meer wil leren, met wie ik wil samenwerken.

Meer hierover volgt t.z.t. meer. Net zoals een website en Facebook pagina. Een eerste stap neem ik alvast, het durven bloggen. Nu tijdelijk op een site die ik al twee jaar geactiveerd heb. Mooi om op deze prachtige nieuwjaarsdag eens te starten met vullen van de lege pagina’s…en ook te publiceren.

Oké, ik biecht op. Na zo’n jaar zit ik ook echt nog wel eens met twijfels en chaos in mijn hoofd. That’s life. Maar het verschil is wel dat ik mezelf hierin ook weer snel kan herpakken. Ik houd mijn drive om te doen waar ik me goed bij voel.

Het was natuurlijk niet alleen het jaar van het Paard waarin ik van alles mag doen waar ik blij van word. Dat mag ik gewoon mijn hele leven. En natuurlijk denkt iemand nu:”Ja lekker kletsen Suus. Maar je hebt het niet altijd voor het zeggen.” Dat klopt helemaal. Maar hoe vaak ik mij niet druk heb gemaakt om niet relevante zaken. In die tijd had ik heel wat anders kunnen doen en betekenen. En die focus heb ik nu veel beter.

Mijn les en meteen de quote die ik op het einde van mijn opleiding op m’n harde schijf heb geschreven: Ook ik ben bijzonder, vooral als ik werk vanuit mijn eigen kracht.

En vertel eens, wat staat er op jouw harde schijf?

IMG_0182

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

5 Comments on Happy New Life!

 1. Kees Deurloo
  20 februari 2015 at 11:40 (9 jaren ago)

  Top!

  Beantwoorden
 2. Jessica
  20 februari 2015 at 19:02 (9 jaren ago)

  Wat mooi geschreven Suus! Ik wens jou ontzettend veel succes en geluk toe! Blijf vooral zo doorgaan! Hoop je gauw weer eens te ontmoeten! X

  Beantwoorden
  • Suus Reep
   20 februari 2015 at 19:18 (9 jaren ago)

   Dank je wel! En natuurlijk zien wij elkaar nog eens. Mooi dat we elkaar ontmoet hebben!

   Beantwoorden
 3. Sjaak Muller
  21 februari 2015 at 09:10 (9 jaren ago)

  Hoi Suus,
  Wij kennen elkaar persoonlijk (nog) niet. Wel via het MARK netwerk. Wat een prachtig verhaal. Wat een mooie blog. Ik moet nog een paar maanden voor mijn diploma…..

  Beantwoorden
  • Suus Reep
   21 februari 2015 at 09:29 (9 jaren ago)

   Dank je wel Sjaak en leuk dat je reageert! Succes en veel plezier met de opleiding. We komen elkaar vast wel tegen, op bijv. een netwerkdag.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *